joi, 5 februarie 2009

Liberalii isi pregatesc Congresul Extraordinar al partidului


Presedintele Partidului National Libera, Calin Popescu-Tariceanu a anuntat miercuri, ca in data de 2-21 martie va avea loc Congrestul Extraordinar al partidului, care ar trebui sa mai moleseasca tensiunile acumulate in ultimul timp in partid.
Cum alegerile prezidentiale bat la usa, PNL trebuie sa-si asume sarcine de voce a opozitiei credibile si identificarea unui posibil contracandidat pentru Basescu. Unii cer si schimbarea conducerii partidului. Tinand cont ca dupa '90, PNL-ul a obtinut cel mai bun scor electoral sub conducerea lui Calin Popescu-Tariceanu, acesta e indeptatit sa ceara pe mai departe pastrarea actualului statu-quo. As inlatura insa o serie de stangisti ori libertarieni amorali din fruntea partidului, precum Bogdan-Olteanu, Theodor Melescanu si Norica Nicolai. Sa nu uitam nici probleme de imagine aduse partidului de incompetentii Adrian Cioroianu, Relu Fenechiu ori Cristian Adomnitei.
PNL-ul trebuie sa coaguleze principala forta a Dreptei liberal/conservatoare iar pentru a reusi trebuie sa atraga in partid sau in sfera propagandistica a partidului voci ale societatii civile cunoscute ca amprentate curentului liberal-clasic (Bogdan Tataru-Cazaban, Mihail Neamtu, Petru Guran etc).
Printre posibilii contracandidati la sefia partidului se numara Ludovic Orban, simpatizat in partid, echilibrat si facand adesea apel la identitatea autentica a partidului. La minusuri as trece moleseala acestuia din unele aparitii televizate, discursul lui sobru contrastand puternic cu politica damboviteana prizata de o buna parte a electoratului roman. Un alt posibil concurent la sefia partidului ar fi Crian Antonescu. Fire polemica, gesticuland adesea nervos in prezentele televizate, imi pare cel mai autentic liberal dintre fruntasii partidului.
In orice caz, PNL-ul trebuie sa-si clarifice urgent conducerea si sa identifice un posibil contracandidat al lui Traian Basescu. Teama imi insa de masinatiunile presedintelui marcate de simptome FSN-iste, care dupa ce a esuat sa ingroape PNL-ul prin scoaterea din palarie a iepurelui numit PL-D, nu va renunta cu una cu doua la visul lui de a conduce tara ca pe o corabie fara busola ori o tara din spatiul CSI.

0 comentarii:

Metapolitici © 2008. This blog is wearing Sederhana, a free XML Blogger Template adopted from Oh My Grid - WP theme by Thomas Arie
Converted to Blogger by Gre [Template-Godown]